Poleklasser i Lund

Schema | Information | Klädsel | Att tänka på | Klasser

Schema våren 2022

Senast uppdaterat 2022-03-15

Information

 • Klasserna hålls i våra lokaler i Lund på Annedalsvägen 9. Klasserna har en helt egen sal med nio stänger och ett utbud av klasser från nybörjarnivå till mer avancerat.
 • Det finns möjlighet att komma och träna utöver lektionstid, om man inte har en egen stång hemma.
 • Utöver klasserna erbjuder vi även privatlektioner, möhippor, svensexor och andra tillställningar. Kontakta oss för mer information och bokning.

Klädsel

 • Poledance: När man dansar poledance behöver man mycket bar hud för att kunna hålla sig kvar på stången. Den bästa klädseln är korta shorts och sport-bh eller linne. Ju högre nivå man tränar på, desto mer bar hud behövs.
 • Pole choreo: Valfri klädsel som passar till Poledance. Det är även bra att ha ett par tjockare knästrumpor eller knäskydd för att skydda knäna vid koreografier på golvet.
 • Flexibility class: För bästa resultat och minskad skaderisk ska man vara riktigt varm i muskler och leder när man tänjer. Klädseln är valfri, men det rekommenderas att ha med sig långa byxor och en tjocktröja för att kunna hålla värmen genom hela passet.
 • Exotic Pole: På denna klassen jobbar du mycket på golvet men även på stängerna, därför är det bra att ha kläder så att du får grepp på stängerna, se klädsel ovan under ”poledance”. Utöver det är det viktigt att ha knäskydd eller något annat tjockt att ha över knäna. Som namnet beskriver kommer det jobbas mycket med att dansa i klackar, det är inget måste att ha klackar men har du inte det behöver du ha ett par strumpor, gärna en lite tjockare modell. Det går bra med vilka klackar som helst (de ska vara rena) men de vanligaste klackarna som används i poledancevärlden är så kallade pleasers som finns att köpa på skofeber.se som vi har samarbete med, för mer info om detta vänligen maila till pole@newyorkdance.se. Då denna klassen kommer vara lite mer åt den klassiska poledancens håll som är mer sensuell än våra andra klasser så får du gärna ha på dig kläder därefter, det är dock absolut inget måste – det viktigaste är att du är bekväm i de kläderna du har på dig.

Att tänka på

 • Använd inte handkräm eller body lotion samma dag som du ska dansa poledance. Det blir väldigt svårt att få grepp när man är insmord och det är inte bra för stängerna.
 • Ta gärna med en vattenflaska så att du orkar hela passet.
 • Ta av alla smycken innan klassen börjar då dessa kan skada både dig som dansar och stängerna.
 • För att få dansa pole hos oss ska du ha fyllt 15 år, är du under 18 år behövs målsmans godkännande. Det finns ingen övre åldersgräns för att få gå våra klasser, det är aldrig för sent att börja!
 • Följ oss på Instagram under @poledancenyd och använd gärna hashtaggen #poledancenyd då du lägger upp bilder eller filmer på Instagram.
 • Gilla vår Facebooksida ”NYD Poledance Lund” för att få ständig uppdatering av vad som händer på dansskolan.
 • Ni som är anmälda till en klass får gärna ansöka om att bli medlemmar i gruppen ”Poledanceinfo NYD” på Facebook. Där delger vi viktig information som kan vara bra att ta del av.

Klasser

Nedan finner du beskrivningar av de olika klasserna. Alla klasser inleds med uppvärmning. Hör av dig vid frågor gällande nivå eller annat så hjälper vi gärna till!

Pole Nivå 1: Introduktionsklass i poledance för nybörjare. Precis vem som helst kan ta denna klass, inga förkunskaper krävs. Vi går igenom grunderna och provar på enkla nybörjartricks. Vi lär känna stången och tränar upp styrka och koordination från grunden.

Pole Nivå 2: Fortsättning på nivå 1. Det underlättar om man lärt sig enkla inverts så som inverted V och Crucifix innan man går vidare till nivå 2. Här lär vi oss fler tricks upp och ner och börjar dansa koreografi med de trick vi lärt oss. Vi fortsätter att bygga upp styrka och börjar även introducera stretching.

Pole Nivå 3: Fortsättning på nivå 2. Nu lär vi oss mer avancerade trick och kombinationer av trick. Utvecklad koreografi. Vi orkar köra tyngre styrkeövningar och fortsätter att stretcha.

Pole Nivå 4: Fortsättning på nivå 3. Här börjar vi snudda en professionell nivå gällande tricks och koreografi samtidigt som vi fortsätter att utveckla flexibiliteten.

Static pole 2/3: Detta är en klass som exklusivt fokuserar på trick och kombinationer på statisk stång. Detta innebär att stången är fastspänd, och inte snurrar runt sig själv. Klassen passar för den som önskar lära sig den teknik och kroppskontroll som statisk pole kräver. Fokus kommer ligga på att hitta den kraft som behövs för att svinga sig runt stången. Det kommer vara mycket fart, hopp, sving och en hel del upp-och-ner. För att gå denna klass ska man ha gått pole nivå 1 så att man har grunderna inom pole.

Pole Choreo 2+: På Pole Choreo kommer vi att fokusera på att dansa koreografier inom genren contemporary (modern dans). Vi kommer att öva på att uttrycka oss till musik både på stången och golvet. Vi kommer även att öva på att improvisera och testa på att koreografera egna koreografier. För att delta i klassen behöver man ha gått Pole 1 innan, annars är den öppen för deltagare på alla nivåer som vill öva mer på koreografidelen av poledance.

Flexibility Class: Stretchingklass som utvecklar flexibiliteten i hela kroppen. Vem som helst kan ta denna klass, från nybörjare till avancerade. Stretchingen anpassas efter den individuella nivån. Klassen rekommenderas starkt till de som tänker fortsätta med pole eller hoop, då man behöver flexibiliteten för att klara av tricken som ingår på de högre nivåerna.

Pole Fit 2+: Detta är en tuffare klass med hårdare uppvärmning med mer fokus på styrka och kondition än våra andra klasser. Ett stort fokus ligger på styrkebaserade trick så att du som elev kan utveckla den ultimata styrkan som krävs för de tyngre delarna inom pole. Exempel på delar inom pole som är tyngre och som det kommer jobbas extra på är shouldermount, handstående med stång, handspring och iron x. Denna klassen är för dig som gått nivå 1 och känner dig redo för nivå 2 men även för dig som är på högre nivå än så då klassen kommer kunna anpassas efter just din förmåga.

Exotic Pole 2+: Denna klassen är i stil med exotic pole som är mer utav den klassiska poledancen, alltså en mer sensuell klass. Fokus ligger mycket på floorwork, koreografier, att kunna röra sig snyggt i klackar och att finna sin inre sensuella sida och bli bekväm i den. Klädseln som gäller för denna klass finns under fliken ”information” under ”klädsel”. För att gå denna klassen ska du ha gått pole 1 så att du har grunderna inom pole, det är en klass som förutom att du ska ha gått pole 1 passar alla nivåer.

Open Pole: Ej ledd av instruktör där du har chans att träna på det du lärt dig under veckan. Som elev på någon av våra poleklasser har du tillgång till detta utan att behöva betala, exakta tider meddelas i Facebook-gruppen ”poledanceinfo NYD” som du som har elev har tillgång till, och ungefärliga tider står på schemat. Är du inte elev hos oss men ändå är intresserad av open pole är du välkommen att kontakta oss på pole@newyorkdance.se för mer information. För att få delta på open pole krävs att du skrivit under och därmed bekräftat att du läst våra förhållningsregler som finns att läsa i vår reception. Precis som på alla andra klasser ska du inför open pole anmäla dig i receptionen innan du går in i salen.