Om New York Dance

New York Dance är en dansskola som startades 2012 av två välkända dansare/lärare från New York, Mikaela Olsson och Brandon Smith. De kom till Sverige med ett enda mål, att öppna en dansskola med det allra senaste inom dansvärlden från USA.

Skolan har blivit oerhört populär och har på ett år utökat till runt 100 klasser i veckan.

New York Dance erbjuder klasser för alla åldrar från 5 månader (mamma bebis) och uppåt.  Det finns runt 30 olika dansstilar att välja på i veckan. Det är viktigt att alla ska få chansen att vara med oavsett om man vill dansa professionellt, ha en eftermiddagsaktivitet eller ett workout pass.

Vi jobbar dessutom för att ha en bra och trygg ungdomsmiljö, där våra barn och ungdomar vill vara på före, under och efter sina dansaktiviteter. Utöver dansklasser har vi även en hel del ”fritids verksamhet” – allt ifrån film kväll, tjej/kill kväll, läx hjälp till läger/camps, resor, halloween spökhus m.m. Dansen är även någonting som kan föra människor tillsammans genom att de har ett gemensamt intresse. För barn i olika åldrar är dans ett bra sätt att lära sig om kroppskontroll och att jobba i grupp och lyssna på en ledare.

Flera av lärarna lever upp till skolans namn genom att dem har bott och studerat i New York, USA, i flera år och har även turnerat världen runt. De har arbetat med flera välkända dansare, artister, skådespelare, tv shower m.m som bland annat:
Tyra Banks, DMC (RunDmc), MTV, Concrete Masters, Jonte, Robert Taylor,
Brian Green, Spex Boogie, Broadway Dance Center, Jazzy J (Electric Boogaloos), m.fl.

De åker även fram och tillbaks till New York för att hålla uppe sina utbildningar, talanger och kontakter i USA.