LärareAlla våra lärare på New York Dance


Mikaela Olsson aka Mae Mae
Grundare av New York Dance. Instruktör i New York Dance Crew, Streetjazz, Voguing/Whacking, Popping, Hiphop, Locking, Ballet, Jazz, Modern jazz, Step, Salsa New York style & Braziliansk Samba

Mikaela Olsson aka Mae Mae

Mikaela Olsson aka Mae Mae är född i Sverige 1984.
Hon började dansa balett som 4 åring. Vid 12 års åldern böjade hon assistera i rytmisk gymnastik och jazz, sedan som 15 åing började hon dansa, vad hon fortfarande älskar att dansa, hip hop, salsa och Braziliansk Samba. Efter gymnasiet ägde hon sin egen dans förening i Lund och 2004 blev hon antagen till första året på det enda old school och new school hiphop programmet i Europa, Åsa Folk- Högskola!
2006 flyttade Mikaela till New York vart hon studerade ett år på det internationella dans programmet, Broadway Dance Center.
2007 efter hennes utbildning fick hon ett praktik visum i USA och började undervisa på olika skolor runtom i Manhattan, New York på kända dansskolor som Broadway Dance Center, Djonibas, Neighbourhood Playhouse och Stepping out Studios. Hon började även på en skådespelar utbildning på en känd ”acting school” i New York som heter Neighbourhood Playhouse. Mikaela har nu bott i New York, USA i 6år till början på 7år och undervisat runtom i USA i Manhattan (nämnt ovan), New Jersey &Connecticut (högstadie skola), Pelham (ballet arts), Westchester och Bronx(Performers edge), Queens (Jorday Rivera studios), Brooklyn (ATB) och Staten Island (Exposure & Liv 2 Dance). Hon har undervisat i stilarna hiphop, popping, salsa, braziliansk samba, afro brasilian, ballet, jazz och street jazz (new style).
Hon har varit med i Musik videon för kända rappare som Smiggz i Pennsylvania och SF i Harlem (SF har jobbat med Jim Jones).
Hon har turnerat och uppträtt med Brazilianska samba gruppen Samba Amour i Europa och även uppträtt Samba i USA med kända Danella Lima och Silvana på välkända event som SOB’s, NBC studios, Rockafeller Center, Broadway Dance Center Show, Stepping Out Studios Halloween Event, Nikki beach och Club Event i Times Square. Mikaela har uppträtt och koreograferat på kända event och med olikadansare/legender som Brian ”Footwork” Green (koreograferat och dansat för Mariah Carey, Gwen Stefanie, Fergie, MYA, Foxy Brown, Missy Eliott, Salt-N-Pepa, Busta Rhymes), Spex Boogie (dansat för Mariah Carey, Joe, Lauryn Hill, Wyclef Jean), Jazzy J (från Electric Boogaloos, dansare för Janet Jackson), Jonte (koreograf för Beyonce och Brittney Spears), Alyssa ’Kid Roockie” Britteramos (välkänd wackare), Carnival the choreographers Ball (från Hollywood), Sybarite (stort NYC event), Sirens (från känd dansare Rhapsody), Sony Records, Hot 97 (kändaste radio stationen i New York),MTV (känd TV kanal runt om i världen), Robert Taylor JR (dansare för Kat de Luna och finalist i American Idol och So You Think You Can Dance) och NEW YORK dancers parade.

Mikaela har undervisat TYRA BANKS i braziliansk samba och uppträtt med DMC (från gruppen RUNDMC).

Alero Ikomi Kumm
Instruktör i Showkidz och Showgrupp

IMG_0008

Heeeej!
Jag heter Alero och är född 2002. Jag började dansa på Kulturskolan i Lund 2007 men har dansat hemma med min mamma och mormor sedan jag föddes. Som liten dansade jag till min mormors kongospel och dansade runt som en typisk afrikan/brasilianska som jag är. Därefter föll jag för showjazz och balett. Samtidigt som jag dansade gjorde jag olika sporter och aktiviteter såsom gymnastik och tennis.

Jag började dansa på New York Dance 2013 och började i deras danscrew sen 2014. Därefter började år 2015 i NYD Divas. År 2016 började jag i New York Dance Crew. Jag har uppträtt på diverse olika tävling som ex. This is talent, Danskarusellen, Beatstreet, Streetstar, Bowdown mfl.

Jag har dansat med olika danslärare från New York Dance såsom Brandon, Mikaela, Vicky, Chanan, Jacky osv. Tack vare dom har jag nu chansen att bli danslärare och undervisa min stil av dans.

Annika Silva
Instruktör i Streetdance

Jag heter Annika och är en 17-årig tjej från Lund som brinner för dans. Ända sedan jag var liten har jag älskat att dansa, speciellt till latinamerikansk musik. Dansen har alltid varit ett sätt för mig att vara mig själv. Den härliga känslan man får när man dansar är den som motiverar mig att fortsätta dansa.

Min första dansklass i balett tog jag när jag var 5 år gammal på Kulturskolan i Lund. Det var inte förrän 9 år senare (2015) som jag började dansa andra stilar. Efter att ha dansat jazz och street på Kulturskolan i ca 2 år bestämde jag mig för att göra audition till NYD Crew och våren 2017 började jag dansa i crewet. Jag var med i crewet i 1 år och tävlade runt om i Sverige i olika tävlingar som This is talent, Danskarusellen, Streetstar och Bowdown m.fl

Idag dansar jag många olika stilar; Balett, Jazz, Street, Hiphop, Dancehall, Afro, Reggaeton, Voguing m.fl. och vill fortsätta utvecklas i alla stilar.

I mina klasser vill jag dela den kärlek och glädje jag har för dansen, jag vill att mina elever ska ha det lika kul och känna den härliga känslan som sprids genom kroppen när man dansar.

Hoppas vi ses!

Chanan Lareche aka Jak-Hamah
Instruktör i Stomp, Popping, House, Hype och HipHop samt Crew och Divas

chanan

Jak-Hamah, aka Chanan Lareche, has been dancing all his life. He has always been interested in the hip-hop culture. When he attended college, he also learned ”Stepping”, and was apart the school Step-Team. At the end of his college career, he was co-founder of the Hott Sawse Dance Crew, and realized at the same time a desire to have intense dance training. Chanan has choreographed for recording artists and has been to multiple countries such as Italy, Greece and others to teach dance, and also made it to the semi-finals of Juste Debout ’11 and won Funkin’ Stylez Finland ’12. He now runs Passion Dance Studio, small dance center in Sweden, and although he considers himself a continuous dance student, he wants to teach and give back to street dance what it gave to him.

Clara Kronholm
Instruktör i Dancehall

Hej!
Jag heter Clara Kronholm och föddes år 2002. När jag blev 13år började jag dansa och jag hittade stilarna hiphop och dancehall. Jag fastnade direkt och jag hade aldrig gått på en sport som jag tyckte var så rolig. Ända sedan dess har jag älskat och dansa.

Jag började dansa på New York Dance hösten 2016, innan dess dansade jag på en dansskola i Bjärred. I slutet av 2017 kom jag med i tävlingsgruppen Mash up crew. Vi vann Streetstar 2018 i Stockholm, uppträdde på musikhjälpens gala och gjorde en flashmob som sändes på SVT.
Under åren har jag testat på flera olika stilar, men mestadels dansat hiphop och dancehall.

Jag har varit dansledare sedan 2016 på en dansskola i Bjärred, jag har haft åldrar från 6-14 år. Jag har gått ledarutbildningar som plattformen, GTU1 och även en HLR-utbildning.

Som dansledare vill skapa gemenskap, sprida glädje och ge eleverna möjligheten att leva ut deras “inre jag”. Såklart även ge eleverna bra kunskaper inom stilen jag undervisar i.

Hoppas vi ses!

Emma
Instruktör i Showdance, Showdisco och Disco

emma

Emma är examinerad dansare och danspedagog. Hon har dansat sen hon var liten och tävlingsdansat i många år, både i pardans och disco och tävlat med eliten.
Hon har tagit sin examen efter tre år på Iwanson International School of Contemporary dance i München, nu både dansar och undervisar hon runt om i Skåne

Elias Khanamidi
Instruktör i Breakdance

elias

Hanna Grenner
Instruktör i Poledance

hanna

Mitt namn är Hanna, jag är 20 år och kommer från Malmö. Just nu bor jag i Lund och läser på psykologprogrammet. Till hösten kommer jag hålla i pole 1 och pole 3.

Jag har en bakgrund inom truppgymnastik som jag tränade och tävlade i ungefär 6 år. Våren 2017 tog jag min första poleklass här på New York Dance. Samma vår köpte jag min egna stång så jag kunde träna extra på alla tricks mina instruktörer lärde mig. Jag blev helt fast!

Det finns så mycket jag älskar med poledance som jag hoppas kunna dela och sprida på mina klasser. Det första jag fastnade för var hur kul det var att lära sig nya tricks. Det finns oändligt många tricks och variationer av tricks inom poledance och vi hittar alla våra favoriter. Att kunna uttrycka sig genom dans och till musik och att göra detta med ens egna stil är också fantastiskt. Utöver att lära sig rätt teknik finns det inte direkt några regler inom pole vilket gör att alla utvecklar sin unika stil. Såklart är det även grym träning och utmanande – oberoende dina tidigare förkunskaper kommer du att bli både starkare och smidigare. Men det som jag verkligen fastnade för var känslan på klasserna och den gemenskap och vänskap jag fann genom poledancen.

Hos mig kommer du kunna lära dig grunderna i pole och även mer avancerade tricks och kombinationer. Framför allt hoppas jag kunna inspirera dig och bidra till både glädje och grym träning!

Isabella Khanamidi
Instruktör i Streetdance och Divas

isabella

Isabella Khanamidi började dansa 2012 för Mikaela och Brandon. Hon dansar bla Hiphop, vouging, dancehall och popping. Isabella är medlem i Newyorkdance crew sedan 3 år tillbaka. Hon har varit med och tävlat i bla Street star, där hon vann Street star rookie battle. Medverkat i Danskarusellen där de vunnit distriktsfinalen två gånger. Isabella har två somrar varit på dansresa i New York där hon fått mycket inspiration från olika kända dansare. Även uppträtt på Broadway dance center. Hon älskar att vara med i shower och tävlingar. Ser framemot nya utmaningar som att undervisa och dela med sig av sin dansglädje.

Jenny Kihlberg
Instruktör i Poledance

jenny

Mitt namn är Jenny och jag är 25 år. Jag studerar till lärare i Malmö men bor i Lund sedan tre år tillbaka. Dans har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag har dansat sedan jag var sju år, mest jazzdans och showdans men de senaste tre åren har poledance varit min stora passion. Jag älskar hur poledance kombinerar styrka med smidighet och hur man bygger upp detta under träningen. Det krävs alltså ingen förkunskap för att börja med poledance och det är det roliga med att vara instruktör; man får följa elever med olika bakgrunder och deras utveckling under terminen till att bli starkare och smidigare samtidigt som de lär sig göra häftiga tricks på stången. Så om du aldrig har dansat förut eller tror att du är för svag eller stel för att dansa poledance så kunde du inte ha mer fel. Poledance är för alla och jag hoppas att du väljer att starta (eller fortsätta) din poledance-resa hos oss på New York Dance.

Kimberly Kunnonen
Instruktör i Dancehall/Afro & Stiletto

kimberley

Kimberley började dansa som 15 åring och bestämde sig snabbt för att det var något hon ville satsa på, hon tränade intensivt och fördjupade sig i så många olika stilar som möjligt. Hon har ett brett vocabulär inom dansen och är utbildad i diverse hiphop och urbanstyles på Hotstepper dance education I Köpenhamn. Sedan hon började sin danskarriär har hon deltagit i många tävlingar både internationellt och på hemmaplan samt varit bakgrundsdansare för lokala artister och på event i både Sverige och Danmark. Hon har 7 års erfarenhet som danspedagog för alla åldrar och nivåer och är alltid själv i ständig utveckling!
Hennes absoluta huvudstilar är Dancehall och afro som hon känner mest kärlek för! Hon andas och lever dessa fantastiska stilar så att hon kan sprida kulturen och dansglädjen på bästa möjliga sätt!

Lykke Sigurd
Instruktör i Poledance

lykke

Jag är 19 år och har bott hela mitt liv i Malmö. Jag går sista året på gymnasiet, teknikprogrammet med inriktning arkitektur.

Jag började mitt träningsliv när jag började på balett vid fem års ålder och har därefter testat på alla möjliga olika sporter. Jag har gått på allt från fotboll och innebandy till cirkusskola och jujutsu. Har alltid älskat att röra på mig och utmana min kropp. Så fort jag blev gammal nog att börja träna på gym så gjorde jag det och det blev min huvudsakliga träningsform efter att ha lagt ner alla sporter. Efter ett tag började jag på HTA Kockum Fritid där jag idag även jobbar som receptionist och gruppträningsinstruktör. Jag är certifierad Les Mills-intstruktör och håller mestadels core-passet Cx Worx.

Jag började med poledance och hoop för bara ett halvår sedan, men eftersom jag tränat både styrketräning och flexibilitet (genom bl a yoga och dans) under flera år först så hade jag väl redan grunderna och har därför kunnat lära mig rätt snabbt. Så numera tränar jag mycket på gymmet fortfarande, går på de flesta pass vi har där och tränar pole och hoop. På något märkligt sätt har jag tid att träna minst tre timmar om dagen varje dag, det är så himla mycket lättare att prioritera träningen framför plugget ;)

Jag kommer att börja hålla pole- och hoopklasser till våren och längtar efter att få träffa fler som är lika passionerade för att träna som jag är!

Molly Bergenudd
Instruktör i Streetdance

molly

Jag heter Molly Bergenudd och föddes år 2001 i Bjärred. Min första dansklass tog jag när jag var 4 år gammal och har sedan dess älskat det.
När jag började på dans så var det på en annan dansskola i Bjärred. Där gick jag tills i början av juni 2017. Jag började dock att dansa på New York Dance redan våren 2016.
Jag har prövat på många olika stilar, allt från contemporary till dancehall och har i vissa stilar lite mer erfarenhet än andra. Jag har gillat alla stilar jag provat hittills men mina favoriter är nog dancehall och hiphop.
Även på den andra dansskolan så är jag danstränare och har varit det sedan 2015. Jag har då haft grupper i många olika åldrar som 7-8 år men även 12+.
Jag hoppas att jag kan sprida min dansglädje till alla mina elever och att vi ses nästa termin!

Simone Onttonen
Instruktör i HipHop

simone

Utbildad på Lunds Dans o-Musikal Gymnasium (2014-2017) samt International Dance Academy i Köpenhamn/ Los Angeles (2017-2018). Simone började dansa på gatorna vid åtta års ålder och satte sin fot i en riktig dansstudio vid 13års ålder. Simone kan dansa alla möjliga stilar från Balett, Jazz, Modern/Contemp, Hiphop, Tap, och Girly.

Simone har varit bakgrunds dansare i produktionen ”All Night Long” inne på resturang Glasklart i Malmö, Dansade, sjöng och var statist i Musikalen Doria som spelades inne på Lunds stadsteater. Varit med i musikvideor för Sonny F Pedersen och Nika Kljun i Los Angeles. Simone har även varit delaktig i ett projekt tillsammans med Skånes DansTeater i Malmö. Simone var även Crew Captain för dansgruppen S.M.A.S.H i Helsingborg.

Simone har även vunnit:
Feet, The Giant Leap (Experimental Battle) 2016
StreetStar The Dance School Challenge (Battle) 2016

Sofie
Instruktör i Pole

sofie

Född och uppvuxen i Olofström, Blekinge. Bor nu i Lund och är läkarstuderande sedan några år tillbaka vid Lunds Universitet.

Jag började spela piano när jag var 8 år och musik har därefter varit en betydande del av mitt liv. Jag har gått i musikklass, sjungit i körer och spelat i en massa olika band. Mitt intresse för träning kom lite senare i mitten av tonåren och jag har testat på en hel del sedan dess, bl.a. kickboxning, gymnastik och simning. Löpning och diverse gruppklasser på gymmet blev dock favoriterna i Lund innan jag hittade New York Dances poleklasser.

Jag började träna pole höstterminen 2015, helt utan någon tidigare danserfarenhet – det är aldrig för sent att börja! Pole är en otroligt givande sport som hjälper en att bli starkare och mer flexibel tillsammans med andra i en uppmuntrande och stöttande miljö, samtidigt som man tillåts släppa loss lite och dansa. Jag älskar kombinationen av musik, dans och grym träning och jag hoppas kunna sprida den glädjen till er!

Tess Thübeck
Instruktör

tess

Hej, mitt namn är Tess! Jag är en tjej på 22 år, jobbar som sjuksköterska och kommer vara instruktör i Poledance! På min fritid så tränar jag även olika sorters kampsporter som även brinner för. Jag har alltid haft intresse för att träna och har under min tid i gymnasiet dansat olika sorters dans. Efter gymnasiet ville jag fortsätta dansa och ville då testa på poledance. Jag anmälde mig till en klass och blev direkt fast för denna underbara dansen! Jag var varken stark, flexibel eller smidig när jag började men nu efter jag har dansat i snart tre år har jag insett vilken otrolig förändring det har blivit. Jag ser fram emot att få vara instruktör och hoppas på att få träffa många personer som får samma underbara upplevelse som jag har fått!

Therese Lundgren
Instruktör i Commercial Jazz och Showdance

therese

Hallå!

Jag heter Therese och jag är en dansglad tjej född -93.Jag började dansa showdans som 6-åring och har sedan dess ägnat mig åt dans i någon form. Min huvudstil har alltid varit jazz, men jag har även dansat ballet, bugg, street och modernt under olika perioder av mitt liv. Jag har medverkat och producerat shower och föreställningar på både amatör- och professionell nivå. Den roligaste var en föreställning regisserad och koreograferad av Fredrik ”Benke” Rydman som gick på GöteborgsOperan under 2015.

Jag har jobbat som dansinstruktör sedan 2015 och har då undervisat i främst jazz, commercial jazz och street. Jag tycker att det är jätteviktigt att hitta sin egen identitet i dansen och därför är mina klasser är en kombination av teknik och att få släppa loss och njuta av musiken. Detta gör vi med glädje, fokus, musikalitet, improvisation och att bara ge järnet! Vi ses!

Tove Raquette
Instruktör i Poledance & Aerial Hoop

tove

Mitt namn är Tove, jag är 20 år och bor och är uppväxt i Lund. Träning har alltid varit en stor del av mitt liv då jag under många år spelade handboll. När jag slutade med handbollen lämnade det ett väldigt stort hål i mitt liv som jag då valde att ersätta med mina studier. Jag insåg efter ett tag att jag behövde komma igång med träningen på nytt, och efter att i flera år velat testa poledance tog jag till slut steget och anmälde mig till min första klass. Jag fastnade direkt! Sedan dess har poledance varit en väldigt stor del av mitt liv parallellt med mina studier och jobb.

Förutom poledance har jag klasser i aerial hoop vilket också är otroligt kul. Det jag älskar så mycket med dessa dansstilar är att de är så otroligt mångsidiga och enkla att anpassa till sina egna förmågor och förutsättningar.

När jag började på poledance var jag stel som ett kylskåp, inte speciellt stark och kunde inte dansa, men det gick hur bra som helst ändå. Alla dessa förmågor utvecklar man under tiden och är alltså inget man behöver vara bra på sedan innan. Så om du tvekar för att du inte känner dig vig eller stark nog, sluta tveka och kom och dansa med oss!

Tytti Jussila
Instruktör i Poledance

tytti

Tytti började dansa pole dance i Helsingfors, fortsatte sedan i Stockholm och Gävle för att till sist hamna i Malmö.

Tytti tränar utöver pole dance även aerial hoop och aerial yoga.