LärareAlla våra lärare på New York Dance


Mikaela Olsson aka Mae Mae
Grundare av New York Dance. Instruktör i New York Dance Crew, Streetjazz, Voguing/Whacking, Popping, Hiphop, Locking, Ballet, Jazz, Modern jazz, Step, Salsa New York style & Braziliansk Samba

Mikaela Olsson aka Mae Mae

Mikaela Olsson aka Mae Mae är född i Sverige 1984.
Hon började dansa balett som 4 åring. Vid 12 års åldern böjade hon assistera i rytmisk gymnastik och jazz, sedan som 15 åing började hon dansa, vad hon fortfarande älskar att dansa, hip hop, salsa och Braziliansk Samba. Efter gymnasiet ägde hon sin egen dans förening i Lund och 2004 blev hon antagen till första året på det enda old school och new school hiphop programmet i Europa, Åsa Folk- Högskola!
2006 flyttade Mikaela till New York vart hon studerade ett år på det internationella dans programmet, Broadway Dance Center.
2007 efter hennes utbildning fick hon ett praktik visum i USA och började undervisa på olika skolor runtom i Manhattan, New York på kända dansskolor som Broadway Dance Center, Djonibas, Neighbourhood Playhouse och Stepping out Studios. Hon började även på en skådespelar utbildning på en känd ”acting school” i New York som heter Neighbourhood Playhouse. Mikaela har nu bott i New York, USA i 6år till början på 7år och undervisat runtom i USA i Manhattan (nämnt ovan), New Jersey &Connecticut (högstadie skola), Pelham (ballet arts), Westchester och Bronx(Performers edge), Queens (Jorday Rivera studios), Brooklyn (ATB) och Staten Island (Exposure & Liv 2 Dance). Hon har undervisat i stilarna hiphop, popping, salsa, braziliansk samba, afro brasilian, ballet, jazz och street jazz (new style).
Hon har varit med i Musik videon för kända rappare som Smiggz i Pennsylvania och SF i Harlem (SF har jobbat med Jim Jones).
Hon har turnerat och uppträtt med Brazilianska samba gruppen Samba Amour i Europa och även uppträtt Samba i USA med kända Danella Lima och Silvana på välkända event som SOB’s, NBC studios, Rockafeller Center, Broadway Dance Center Show, Stepping Out Studios Halloween Event, Nikki beach och Club Event i Times Square. Mikaela har uppträtt och koreograferat på kända event och med olikadansare/legender som Brian ”Footwork” Green (koreograferat och dansat för Mariah Carey, Gwen Stefanie, Fergie, MYA, Foxy Brown, Missy Eliott, Salt-N-Pepa, Busta Rhymes), Spex Boogie (dansat för Mariah Carey, Joe, Lauryn Hill, Wyclef Jean), Jazzy J (från Electric Boogaloos, dansare för Janet Jackson), Jonte (koreograf för Beyonce och Brittney Spears), Alyssa ’Kid Roockie” Britteramos (välkänd wackare), Carnival the choreographers Ball (från Hollywood), Sybarite (stort NYC event), Sirens (från känd dansare Rhapsody), Sony Records, Hot 97 (kändaste radio stationen i New York),MTV (känd TV kanal runt om i världen), Robert Taylor JR (dansare för Kat de Luna och finalist i American Idol och So You Think You Can Dance) och NEW YORK dancers parade.

Mikaela har undervisat TYRA BANKS i braziliansk samba och uppträtt med DMC (från gruppen RUNDMC).

Anna Tumwebaze
Instruktör

Jag heter Anna Tumwebaze, (a.k.a. KT and Girl Craze) och är född 1998. Jag började dansa 2013 på New York Dance där jag började med dancehall och sedan hiphop. Senare under 2015 började jag studera på Lunds dans- och musikal gymnasium där jag tränade ballet, modern dans och jazz. Jag har även dansat urban, krump, afro, hiphop och dancehall på andra dans studion runt i skåne. Under hösten 2019 åkte jag till Sydkorea och dansade på X Academy under dansare från HITECH, CRAZY och NWX. I nuläget är jag en del av Dragonfly Crew, vi dansar för det mesta kpop covers men koreograferar också en del själva. Mina main stilar är Urban, Hiphop och Krump men har också mycket kunskap inom de klassiska stilarna.

Beatrice Lindvall Laisfeldt
Instruktör i Showkidz

Hej, jag heter Beatrice lindvall laisfeldt och är född år 2006. När jag var tre år gammal tog jag min första dansklass och blev helt förälskad i dansen. Jag har dansat på flera olika ställen fram tills 2015 då jag blev helt fäst vid New York Dance som jag tränar på än idag.

Jag har dansat flera olika stilar som modern jazz, dancehall, jazz, hiphop, disco, balett, showdance, contemporary och många fler. Sedan sommaren 2018 har jag även tävlat i crew och har då tävlat på bland annat Streetstar, Bowdown best showcase, UDO danmark och UDO world street dance championships. Jag har även fått göra många roliga uppträdanden som på t.ex. musikhjälpen ,lundaspelen samt olika festivaler. För tillfället dansar jag med Mash Up Crew på NYD men jag har också ett stort intresse av att tävla mer självständigt på t.ex. olika battles osv. Dans får mig alltid att må som bäst och det är något jag vill hålla på med livet ut.

Cèsar Nordberg Berenguer
Instruktör i Hiphop/Breakdance

Hej! Jag heter Cèsar Nordberg Berenguer. Jag har dansat sedan hösten 2019 & varit en del av NYD crew sen sommaren 2019. Jag har dansat främst hiphop & breaking men kan lite av/om de flesta stilar.

Chanan Lareche aka Jak-Hamah
Instruktör i Stomp, Popping, House, Hype och HipHop samt Crew och Divas

chanan

Jak-Hamah, aka Chanan Lareche, has been dancing all his life. He has always been interested in the hip-hop culture. When he attended college, he also learned ”Stepping”, and was apart the school Step-Team. At the end of his college career, he was co-founder of the Hott Sawse Dance Crew, and realized at the same time a desire to have intense dance training. Chanan has choreographed for recording artists and has been to multiple countries such as Italy, Greece and others to teach dance, and also made it to the semi-finals of Juste Debout ’11 and won Funkin’ Stylez Finland ’12. He now runs Passion Dance Studio, small dance center in Sweden, and although he considers himself a continuous dance student, he wants to teach and give back to street dance what it gave to him.

Christina Nilsson
Instruktör i Pole

Jag heter Christina och är född och uppvuxen i Staffanstorp men bor sen i somras i Lund. I september påbörjar jag andra året på socionomprogrammet på Lunds universitet och är 20 år gammal. Jag tog min första pole klass här på New York Dance i Februari 2018 och har varit helt fast sen dess.

Jag har varken bakgrund i gymnastik eller dans och det är verkligen inget som behövs. Pole dance fastnade jag för eftersom det är en sport där det varken finns tider eller vikter att jämföra sig själv med andra, det är en sport där alla utvecklar sin egna stil och fokuset är på att arbeta med kroppen, inte mot den.

Jag har fått ökad flexibilitet, kroppsstyrka, kroppskontroll och självförtroende. Det är en sport jag rekommenderar ALLA att pröva, i en stöttande miljö får du möjligheten att utvecklas och hitta ett nytt sätt att röra dig på. Jag hoppas att vi ses i studion!

Clara Kronholm
Instruktör i Dancehall

Hej!
Jag heter Clara Kronholm och föddes år 2002. När jag blev 13år började jag dansa och jag hittade stilarna hiphop och dancehall. Jag fastnade direkt och jag hade aldrig gått på en sport som jag tyckte var så rolig. Ända sedan dess har jag älskat och dansa.

Jag började dansa på New York Dance hösten 2016, innan dess dansade jag på en dansskola i Bjärred. I slutet av 2017 kom jag med i tävlingsgruppen Mash up crew. Vi vann Streetstar 2018 i Stockholm, uppträdde på musikhjälpens gala och gjorde en flashmob som sändes på SVT.
Under åren har jag testat på flera olika stilar, men mestadels dansat hiphop och dancehall.

Jag har varit dansledare sedan 2016 på en dansskola i Bjärred, jag har haft åldrar från 6-14 år. Jag har gått ledarutbildningar som plattformen, GTU1 och även en HLR-utbildning.

Som dansledare vill skapa gemenskap, sprida glädje och ge eleverna möjligheten att leva ut deras “inre jag”. Såklart även ge eleverna bra kunskaper inom stilen jag undervisar i.

Hoppas vi ses!

Dino Brix
Instruktör i Contemporary

Dino är utbildad i München, på skolan Iwanson International School of Contemporary Dance, en tre-åring utbildning i yrkesdans. Där tränade han på hög nivå i modern dans, jazz, balett, teknik, pedagogik m.m.

Utöver skolan så var han med i danscrewet Nexotic, som dansade och tävlade i hiphop på hög nivå. Med dem vann han Finals 2013, en stor europeisk danstävlings och året därefter tävlade han i Body Rock 2014 i San Diego, USA, en världskänd danstävling för grupper.

Han har även jobbat med diverse projekt och koreografer, både här i Sverige och utlandet. Senast var han med i kompaniet Apassionata som satte upp en stor teatershow med hästar med trickryttare, skådespelare, dansare, akrobater osv. Där var han understudy till huvudkaraktären och dansare.

Idag undervisar han främst i modern dans, men även i flera stilar. Denna terminen kommer han att undervisa modern dans, där han kommer att fördjupa sig mer i tekniken bakom modern dans. Lär dig att göra en perfekt plié, eller en perfekt sjöstjärna längs golvet. Ni kommer att lära er flow, teknik, floorwork, improvisation, kontakt övningar m.m.

Ebba Möller
Instruktör i Dancehall

Uppväxt i Bjärred och började redan från 6 års ålder att dansa på en liten dansskola nära hemmet. Efter några år så började hon själv undervisa på skolan och fortsatte därefter att utveckla sin dans även på andra skolor i Skåne. Intresset för hennes huvudstil dancehall kom år 2014 och har bara växt med åren. Sedan dess har hon tävlat i diverse tävlingar, deltagit i musikvideos och haft workshops runt om i södra Sverige. 2019 bestämde hon sig för att utbilda sig på Broadway Dance Center i New York under 6 månader. I New York låg fokusen mest på dancehall, men hon tränade även intensivt inom hiphop under hennes mentor Deshawn Da Prince. Utanför skolan blev det också en hel del afrodance klasser med stora dansare som exempelvis Meka Oku.

Under sommaren 2019 tog Ebba några månaders paus i utbildningen och åkte till Jamaica för att fördjupa sig inom dancehall. Under dessa veckorna tog hon klasser av viktiga dansare så som John Hype, Shankle Dip, Colo Colo, Shakespear m.fl, samt fick uppleva kulturen som helhet.

Ebba har tagit 1 års paus från att undervisa då hon har velat fokusera på sin egen utveckling och skaffa ännu mer kunskap inom dansen, men är nu tillbaka och mer taggad än någonsin för att få lära ut igen!

Elias Khanamidi
Instruktör i Breakdance

elias

Emma Sundbergh
Instruktör i Contemporary Hiphop

Credits including: Porsche, IKEA, Mr. Vegas, Patoranking, Pride, RnB out loud summer tour and Lundaspelen among others…

Emma’s career as a dancer started at the young age of 15 when she became a part of the Cabarét Candy club ensemble. She has since then done a numerous variety of performances on big stages like La Pulpa (COL) Yotetoho tour in Beijing, BOZtoberfest in Holland, SIME at Cirkus in Stockholm and MATRIX: the show – where she got handpicked by Anthony Lee, leader for Kinjaz and founder of Arena dance comp, to dance his piece together with him and three other amazing dancers at Nöjesteatern, Malmö.
She has choreographed music videos for artists like Adam Linard aka Lil Gemi, Aris Anye and Zilan as well as for events; Stadsteaterns International women’s day celebration and Eskilscupen et cetera..

Her training includes Copenhagen dance space education, Hotstepper 1 year hiphop & urban dance education,, Galen hooks artist development (LA), BASE VTP program (LDN), and different camps/training programs all around Europe, China, Thailand and Los Angeles,

Emma is extremely passionate about teaching and teaches regularly all across Skåne at different studios, dance educations, and has so far got to travel to Austria, Thailand, The Netherlands and Denmark to share her craft at workshops/camps.

Eva Reardon
Instruktör i Showkidz

Hej jag heter Eva Reardon och är född 2007 och bor i en liten by utanför Lund, jag har dansat i ungefär 11 år och har hittat passionen för många olika stilar. Jag har även varit med i streetstar 2019 och 2020 där jag kom på 1 och 3 plats. Jag är en av medlemmarna i Mash up crew här på NYD. Just nu är mina favoritstilar hiphop, House och street. Redan i ung ålder hittade jag kärleken för dans och dansen har hjälpt mig genom mina svåra tider där jag kände mig ensam. Dansen för mig betyder väldigt mycket och en av mina största drömmar har varit att undervisa i dans och tack vare NYD har den drömmen äntligen slagits in. Jag undervisar i show kids nu i vår. Jag hoppas att vi ses där!

Groovy-Guccii
Instruktör i Hiphop

Hanna Kostiw
Instruktör i Street/Showkidz

Hej, jag heter Hanna Kostiw och är född år 2002. Jag har tagit dansklasser sedan 2013 och dansat i crew från höstterminen 2017 till höstterminen 2019. Jag var med i Mash up crew i ett år och tävlade i exempelvis Streetstar, Bowndown best showcase och UDO Danmark och World. De stilar jag har dansat är bl.a. showdance, dancehall (female, male och gun), hiphop (girly, old och new school) samt afrobeats.

Ida Hesselmark
Instruktör i Balett

Ida är en frilans dansartist som tog examen med en First Class BA(Hons) Degree från The Scottish School of Contemporary Dance, där hon fick möjligheten att jobba med koreografer som; John Henny, Tommy Small och Laura Watsson. Efter examen deltog Ida i ett projekt i Berlin där hon fick jobba med och framföra ett verk av koreografen Lenka Vagrenova. Just nu jobbar Ida med att skapa egna verk och har nyligen blivit tilldelat ett stipendium från Dans centrum syd för att fortsätta sitt skapande där. Förutom att skapa och uppträda har Ida en stor passion för att lära ut och dela med sig av de erfarenheterna hon har fått och inspirera unga dansare, stötta deras lärande och utveckling. Ida lägger stor tyngd vid att eleverna ska känna sig trygga och ha kul medans de lär sig något nytt och kan hitta glädjen i dans och rörelse.

Isabell Ekman
Instruktör i Showkidz

Hej! Jag heter Isabell Ekman och jag föddes 2001 i Kristianstad. Jag har dansat flera olika stilar, till exempel dancehall, showdance, modern och flera stilar inom hiphop. Jag har dansat i crews från och till sedan 2016, till exempel Mash Up crew här på New York Dance. Jag har tävlat i bland annat Danskarusellen, Bowdown best showcase och UDO, samt Streetstar där vi vann vår kategori år 2018.

Jag har varit lärare i dans sedan 2015 på en dansskola i Bjärred. Jag har lärt ut till flera nivåer och åldrar, allt mellan 4 år till 50 år. Ledarutbildningar jag gått är Plattformen och GTU1 genom SISU Idrottsutbildarna, samt en HLR-utbildning.

Målet med mina klasser är att på ett roligt och inspirerande sätt utveckla varje danselev. Jag vill att dansarna ska vara nöjda med sin insats varje gång och att de alltid ska gå ut ur salen med ett leende på läpparna. Självklart är det även mycket viktigt för mig att sprida kunskap om stilarna jag lär ut.

Hoppas vi ses!

Isak Unogwu
Instruktör i Hiphop

Tjena tjena!
Isak heter jag! Jag föddes 2001 och är uppvuxen i Sverige, USA, och en liten snutt i Kanada. Ända sedan jag var liten har jag älskat att röra mig. Fotboll, simning, baseboll, basketboll, allt förvandlades till dans nyår 2011. Jag började på kulturskolan men hittade mig själv snabbt på New York Dance.
Sedan dess har jag dansat Breakdance, House, Hip-hop, Popping, och flera andra stilar. Förhoppningsvis kan ni få samma kärlek för dansen. Om det är en sak som livet behöver, så är det glädje! Kom och hitta det på New York Dance!
Vi ses!

Joelin Darlyn
Instruktör i Jazz

Hej! Mitt namn är Joelin Darlyn och jag blir 18 år. Jag har dansat med Nyd i ca 3-4 år och har dansat många olika stilar under åren.  Men Jazz, balett och Dancehall brinner jag mest för.  Jag har dansat i Jazzcrew och Crew på skolan och i min klass får ni lära er allt jag lärt mig under åren. Mina klasser kommer alltså innehålla mycket blandat. Klasserna kommer även vara ålders anpassade det kommer bli bra för alla. Ni som har haft mig tidigare vet ;) Jag har utbildning som ledsagare för barn med funktionssutvecklingar och har jobbat mycket med barn och unga i samarbete med Lunds kommun. Jag älskar att skratta, skämta och ha kul. Mina dansklasser kommer handla mycket om att hitta sin danspersonlighet och våga släppa loss i Dansgruppen, samt träffa nya vänner. Mycket teater, svett, dans och skratt kan ni förvänta er.  Hoppas vi ses!

Video på när jag dansar:

https://youtu.be/ZL15hG_JSpU

Vi ses!

Justin Fuentes
Instruktör i Jazz Funk & Commercial Dance

Born in Venezuela in 1988. Justin’s mother family comes from Spain and his father was born in Trinidad & Tobago. At the age of 10 he began his dancing career on the streets, which became his first stage. His talent, passion and love for dancing led him to the most famous dancing schools in Venezuela. He graduated from IMPET, PENTAGRAMA and L’SQUADRON, and after completing his study he joined the team of teachers and instructors.
Justin is a qualified instructor and choreographer in the following styles: Commercial dance, Jazz Funk and Hip Hop at every level. He has performed with the very popular Venezuelan singer Kauam Hany Omar Acedo, where he created the choreography for the shows and was also a dancer. He also collaborated with famous Latin artists Victor Drija L’squadron, Alexi, Fido and Raphy Flores.
Presently Justin works as a dancer, choreographer, actor and model in Europe. In 2010 he was one of the main characters in Walt Disney’s musical. In 2011 he was acting in the big Bollywood production Ek the Tiger which took place in Dublin. He was the main model in commercial advertising for AIB, one of the biggest banks in Ireland and the well known brand SKECHERS. In 2011 he performed at the Google Festival in Ireland and at the musical festival Oxygen. He was one of the 5 dancers in Ireland who were chosen to perform for the MTV Music Awards in 2011 and supported LMFAO with other popular artists. In 2010,2012,2013 he created choreography and danced at the Miss Venezuela contest.
He is a founder of organization COLLABO which connects dancers and choreographers in Venezuela with international teachers and instructors. COLLABO have organized many workshops and training camps in Venezuela and internationally. He was a winner of the worldwide dance camp Fair Play in Krakow/Poland in 2014. He is an organizer of many dancing workshops in Poland, Ireland and Sweden.

Kxng Smood
Instruktör i Dancehall

Smood började dansa när han var ca 6 år och han tog dansen seriöst när han gick i gymnasiet. Han blev medlem i en utav det mest kända dancehall crewen Elite Team år 2010 och då drogs hans danskarriär iväg. År 2016 hoppade han av Elite Team och sedan joinade han Team Cautiion år 2017 men han hoppade av kort därefter.

Nu kör han sin egna race och han har bl.a skapat stegen Lone Flow, Perfect Harmony, Recoil, Move Off och Komplex Killa, Easy Nuh, Hallow point och mer.

Lykke Sigurd
Instruktör i Poledance

Jag är 24 år gammal, är uppvuxen i och har bott i Malmö hela mitt liv. Min träningskarriär började med balett när jag var runt 5 år och jag har sedan dess testat på många olika träningsformer, allt ifrån fotboll och innebandy till cirkus och jujutsu. Jag har alltid älskat all form av rörelse och därför är min egen träning väldigt varierad. Jag tränar oftast flera timmar om dagen, just för att jag tycker att det är så roligt och jag har så många saker jag vill bli bra på. Utöver poledance så tränar jag bl a handstående, street workout, styrketräning och alla möjliga olika gruppträningspass.

Jag har tränat poledance i 5,5 år och instruerat i 5 år. År 2019 blev certifierad poledanceinstruktör via Xpert. Utöver det så är jag även certifierad gruppträningsinstruktör i 4 olika pass via Les Mills och har jobbat med det i 5 år samt jobbat som gyminstruktör. Jag pluggar för tillfället till fysioterapeut på Lunds Universitet och har 1,5 år kvar på utbildningen.

Sammanfattningsvis så älskar jag allt som har med träning, kroppen och rörelse att göra och jag älskar att arbeta med människor!

Melissa Örtenblad
Instruktör i New School Hiphop

Efter att ha växt upp i ett hushåll fyllt med dans samt musik i Uppsala så tog Melissa tillslut sin första dansklass som 3-åring. Dansen är något som alltid funnits där och tillslut hittade hon hem till sin huvudstil, New School Hiphop, vilket fokuset än idag ligger på. Året 2021 markerar 7 år av en oavbruten period av dans för Melissa. Hon har under sina år tränat i diverse stilar på olika dansskolor runt om i Sverige, tävlat med olika crews i diverse tävlingar som UDO World Championship, UDO Danmark, Juste Debout Nordic, Sybarite i New York, Streetstar i Stockholm m.m.
Melissa har sedan 2019 undervisat på New York Dance i Lund samt på Urban Dance Warehouse i Malmö. Förutom göra sitt yttersta för att utveckla sig själv genom att ta klasser samt workshops runt om i Sverige så har Melissa därtill gjort dansresor till både New York och Seoul där hon tagit klasser på dansskolor som Broadway Dance Center och 1million Dance Studio. Melissa har hållit i workshops runt om i Skåne, varit med i musikvideos samt dansat bakom artisterna Allone och 3STY. Under vintern 2019 anställdes hon av Malmö Live för ett jobb som koreograf för deras 3 dagars julshow. Hon har tagit del av Blac Opal Talent Academy’s mentorsprogram och är en av medlemmarna i Peach Collective, ett danskollektiv lett av Persabiel Seyoum. Hon är coach för crewet, Mash Up från New York Dance. Tillsammans med sina kollegor har hon lett Mash Up till att komma 3:e plats på Streetstar 2020.
Melissa har idag sitt fokus på att vara en koreograf och danslärare. Hennes mål som lärare är att inspirera sina elever till att hitta sig själva som dansare och att få eleverna att bidra med sina egna flavors i hennes koreografier.

Minnéa Kindstedt
Instruktör

Hej, jag heter Minnéa Kindstedt och är född 2006. Jag har dansat sedan jag var 4 år gammal och har alltid älskat att dansa, jag har alltid känt att jag måste dansa varje dag för att må bra. Jag har dansat balett, show dance, street dance, waacking, old school hiphop, new school hiphop, contemporary hiphop, girly hiphop, house, stomp och dancehall. Genom dans kan man uttrycka så mycket, när jag mår dåligt dansar jag, när jag mår bra dansar jag, när jag är arg dansar jag.

2016 började jag dansa i en tävlingsgrupp som hette NYD Divas på New York Dance och innan dess dansade jag på Landskrona Dansstudio. Jag har tävllingsdansat sedan jag var 8 år, bla i Danskarusellen, Streetstar, Bowndown Best Showcase och UDO World Championship. Sedan har jag även uppträtt på många olika ställen. Just nu dansar jag i Mash Up crew på New York Dance School. Dans är allt för mig!

Norea Halléus
Instruktör i Poledance

Hej! Jag heter Norea Halléus och är född 2003 i en by utanför Lund. Jag går på Malmö latin gymnasium sedan 2019 där jag studerar dans med streetinriktning. Redan i ung ålder hittade jag min kärlek och passion för dans och när jag var runt 5 år gammal började jag med stilarna disco, showdance och street. När jag blev lite äldre slutade jag med dem stilarna och gick över till Hiphop, house, jazz och poledance. Nu har jag dock fokus på mina favoritstilar hiphop, house och poledance. Jag kommer undervisa i poledance för första gången i vår 2021 vilket jag tycker är superspännande, jag har gått på poledance i 3år nu och tycker det bara det blir roligare för varje gång. Hoppas vi ses!

Paola Tosca van den Bor
Instruktör i Poledance

Hi! My name is Paola Tosca van den Bor, born in the Netherlands, raised in the Caribbean, and now living in Lund! I’m a professional artist, designer and developer who discovered a love for yoga and poledancing during my years at the art academy. I love expressing myself through dance and seeing how far my body can go in its movements.

Over time, a natural progression became to teach. I have taught hatha yoga and aerial yoga in the Netherlands, stretch classes for splits in Umeå, and am excited to be teaching both stretch and pole dance
classes here in Lund!

I believe we create for the soul, think for the brain, and dance for the body.

Come and move with me!

Samuel Petrik
Instruktör i Breakdance & Streetdance

Hej! Mitt namn är Samuel Petrik. Jag är född 2001 och har bott i Lund hela mitt liv. De stilarna som jag har dansat längst är popping, hiphop och breakdance men jag har på senare tid fattat tycke för stilar som dancehall, locking, house och många andra stilar som jag hoppas kunna utveckla i framtiden.

Som liten hade jag väldigt mycket energi och när jag hörde musik så kunde jag aldrig sitta stilla, så jag bestämde mig för att pröva dans. Min första dansklass tog jag när jag var 6 och har därefter hoppat mellan skolor, men det var först när jag kom till NYD som jag faktiskt kände att jag hade hittat rätt skola. Sommaren 2018 började jag i Mash Up crew där jag blev introducerad till en massa nya stilar och där jag fick vara med och tävla i tävlingar som Bowdown, UDO och Streetstar där vi vann i vår kategori 2018.

Mitt mål med mina klasser kommer vara att kunna inspirera andra att fortsätta med dans så som denna skolan inspirerat mig.

Hoppas vi ses!

Selina Malik
Instruktör i Poledance

Hej! Selina Malik heter jag och är ny instruktör i poledance nivå 1. Jag är född och uppvuxen i Lund. Jag en riktig mångsysslare, arbetar som miljöstrateg inom offentlig sektor och driver ett företag som illustratör och fotograf.

Min bakgrund som dansare hos NYD startade 2016 och jag testade en rad olika dansstilar. Jag testade poledance för första gången på en möhippa och efter det var jag helt såld! Det var ju så roligt, fartfyllt och det kändes inte som man tränade – utan bara hade kul. Poledance blev dansen för mig! När jag började med pole var jag varken vig eller speciellt stark – det kom med träningen och det är så roligt att se sig själv utvecklas. Ett trick som kändes omöjligt i början av terminen blev helt plötsligt genomförbart och man känner hur man växer som dansare för varje termin.

Dans är för mig min heliga tid då jag får komma bort från vardagens krav och skaka loss ordentligt. Det är speciellt viktigt sedan jag blev mamma slutet 2018 och min son anlände till denna värld. Graviditeten förändrade min träning ganska mycket och som många mammor känner man sig lite konstig när man börjar träna igen – förutsättningarna i kroppen är annorlunda – men tekniken sitter ofta kvar i både minnet och muskelminnet. Styrkan och vigheten kommer att komma tillbaka – det gäller bara att ha lite tålamod.

På mina klasser kommer vi dansa och ha kul – vi kommer att växa och utvecklas som dansare, peppa varandra, skratta och njuta av poledance-magin!

Don´t be moody – shake your booty!

Simone Onttonen
Instruktör i HipHop

simone

Utbildad på Lunds Dans o-Musikal Gymnasium (2014-2017) samt International Dance Academy i Köpenhamn/ Los Angeles (2017-2018). Simone började dansa på gatorna vid åtta års ålder och satte sin fot i en riktig dansstudio vid 13års ålder. Simone kan dansa alla möjliga stilar från Balett, Jazz, Modern/Contemp, Hiphop, Tap, och Girly.

Simone har varit bakgrunds dansare i produktionen ”All Night Long” inne på resturang Glasklart i Malmö, Dansade, sjöng och var statist i Musikalen Doria som spelades inne på Lunds stadsteater. Varit med i musikvideor för Sonny F Pedersen och Nika Kljun i Los Angeles. Simone har även varit delaktig i ett projekt tillsammans med Skånes DansTeater i Malmö. Simone var även Crew Captain för dansgruppen S.M.A.S.H i Helsingborg.

Simone har även vunnit:
Feet, The Giant Leap (Experimental Battle) 2016
StreetStar The Dance School Challenge (Battle) 2016

Sofie Bråddhult
Instruktör i Balett & Modern Jazz

Född och uppvuxen i Gnosjö, flyttade till Malmö 2015. Studerat dans, främst jazz/contemporary sedan 2005, men dansat många år innan de. Även utbildning som fitness instruktör i många olika typer av träning.
Grundare av Relevé Dans&Hälsa Ab i Värnamo. Och satt upp en rad olika dansföreställningar.  Driver den ideella verksamheten imthenewme tillsammans med Francis Brako.
Har många års erfarenhet av undervisning i jazz, contemporary och balett.

Tess Thübeck
Instruktör

tess

Hej, mitt namn är Tess! Jag är en tjej på 22 år, jobbar som sjuksköterska och kommer vara instruktör i Poledance! På min fritid så tränar jag även olika sorters kampsporter som även brinner för. Jag har alltid haft intresse för att träna och har under min tid i gymnasiet dansat olika sorters dans. Efter gymnasiet ville jag fortsätta dansa och ville då testa på poledance. Jag anmälde mig till en klass och blev direkt fast för denna underbara dansen! Jag var varken stark, flexibel eller smidig när jag började men nu efter jag har dansat i snart tre år har jag insett vilken otrolig förändring det har blivit. Jag ser fram emot att få vara instruktör och hoppas på att få träffa många personer som får samma underbara upplevelse som jag har fått!

Tilda Westerberg
Instruktör i Showkidz

Hejsan! Jag heter Tilda Westerberg jag är född 2006. Jag har dansat sedan jag var 2,5 år gammal. Jag har alltid älskat att dansa. Under alla dessa år har jag dansat en mängd olika dans-stilar, några av de är show dance, jazz, balett, shuffle, hiphop (old och new school), girly hiphop, street dance, afro och även dancehall.

När jag först började dansa började jag på en studio i Kävlinge som heter LL dance studio. När jag var 9år började jag i deras show kompani där jag var med och gjorde lite olika shower.

Sommaren 2019 började jag på New York Dance School och då även i Mash Up Crew. Med Mash Up Crew har jag tävlat i bland annat Streetstar, UDO world och Bowdown best showcase.

Tove Raquette
Instruktör i Poledance & Aerial Hoop

tove

Mitt namn är Tove, jag är 20 år och bor och är uppväxt i Lund. Träning har alltid varit en stor del av mitt liv då jag under många år spelade handboll. När jag slutade med handbollen lämnade det ett väldigt stort hål i mitt liv som jag då valde att ersätta med mina studier. Jag insåg efter ett tag att jag behövde komma igång med träningen på nytt, och efter att i flera år velat testa poledance tog jag till slut steget och anmälde mig till min första klass. Jag fastnade direkt! Sedan dess har poledance varit en väldigt stor del av mitt liv parallellt med mina studier och jobb.

Förutom poledance har jag klasser i aerial hoop vilket också är otroligt kul. Det jag älskar så mycket med dessa dansstilar är att de är så otroligt mångsidiga och enkla att anpassa till sina egna förmågor och förutsättningar.

När jag började på poledance var jag stel som ett kylskåp, inte speciellt stark och kunde inte dansa, men det gick hur bra som helst ändå. Alla dessa förmågor utvecklar man under tiden och är alltså inget man behöver vara bra på sedan innan. Så om du tvekar för att du inte känner dig vig eller stark nog, sluta tveka och kom och dansa med oss!