Alla våra dansstilarHär finns något för alla

Afro

En av de populära härliga danserna som nu tagit över Sverige med storm. En dansstil som har sitt ursprung från Afrika där man gör härliga rörelser med sköna höft svängningar. Underbar musik och klassen får en direkt att bli glad!

Balett

Klassisk balett ger dig en perfekt hållning, mjukhet, flexibilitet, styrka, balans & musikalitet. Balett är även en grund till de flesta dansstilarna i världen och en väldigt viktig bas (ett måste) att ha om man vill satsa på dans. De ska ge ett lätt intryck och stor skicklighet när man dansar balett och baletten har ett antal regler och discipliner att följa.

Brasiliansk Samba

Vi undervisar singel samba inte pardans formen, dansen kommer ursprungligen från Brasilien och uppkom i Bahia på 1900 talet och är en väldigt glad dans. Samba är en sensuell dans med häftiga höftrörelser, mycket skakande och snabba fotrörelser. Ni kommer få lära er 2 olika stilar inom samban, Samba Carnaval som man kan se varje år i Rio de Janeiro med de härligt färgglada och magnifika dräkterna och bikinis som de även kallas och Afro Brazilian som kommer från Bahia vilket är en mix av afrikansk dans och samba.

Breakdance

Breakdancing är en populär dansstil inom streetdance som tillkom inom hiphopkulturen i New York! Dansstilen består av 4 element som ni kommer få lära er: Toprock, downrock, powermoves & freezes. Man dansar till hiphop musik och även till mixad musik med rätt tempo och ”breaks”. Dansstilen utförs oftast genom ”battle” med 1 mot 1 eller crew mot crew. Ni får lära er att bygga upp ert självförtroende, er styrka, balans & teknik.

Commercial Jazz

Se beskrivning på Jazz och Modern Jazz.

Contemporary Jazz

Se beskrivning på Jazz och Modern Jazz.

Crew grupper

– Show & tävlings klass Detta är för er som har mycket danserfarenhet och känner er redo för en hårdare och mer avancerad träning, där ni tävlar/battlar och denna klass kommer även ha flertal uppvisningar under terminens gång. Här kommer vi köra allt från klassiskt till jazz till kulturellt till hiphop. Ni lär er flertal rutiner under terminens gång istället för en som i de andra klasserna och tränar även en halvtimme längre än en vanlig klass.

Dancehall

Dancehall kommer ursprungligen från de karibiska öarna och är så mycket mer än bara ”booty shaking”. Stilen kräver massor energi, höfter och ordentligt gung i kroppen. Samtidigt som man släpper loss så isolerar man varje rörelse på en gång vilket gör att det är extremt roligt att dansa. Musiken som vi dansar till är reggae och dancehall. Några exempel på denna musikstilen är Sean Paul, MR Vegas och Beenie Man.

Flexibility

Här har du en perfekt klass för att bara kunna slappna av och stretcha ut varenda del i kroppen. Vi använder i denna klass en helt ny metod från USA där man stretchar med rep och håller i 2 sec, man får ett annat blodflöde och musklerna blir vigare än någonsin. Detta är perfekt för dig som vill bli vig eller bara vill stretcha ut efter en lång vecka.

Girly Hiphop

Girly hiphop är en feminin stil med inslag av hiphop. Danserna kommer variera mellan att vara långsamma och flörtiga till snabba och kaxiga. Det är även mycket fokus på att hitta sin egen danspersonlighet samt att förstärka sitt självförtroende. Exempel på artister inom girly hiphop är Beyoncé, Ariana Grande och Rihanna.

Hiphop

HipHop är en kultur som bildades på gatorna i USA. Hiphop är ett samlingsnamn för flera olika dansstilar som bildats inom hiphop kulturen som, locking, popping, breakdance, voguing, whacking, krump, dubstep, streetjazz, house m.fl. Gemensamt är att danserna har sitt ursprung på gatorna. I hiphop klassen lär dig tunga moves med enklare akrobatiska inslag och moves från old school till new school hiphop.

House

House dansas till house musik med de elektroniska trummorna och den sköna vibrerande basen. Stilen uppfanns i klubblivet i New York och har sitt fokus på rytm, din känsla och sen lägger man på sin personliga stil. Dans stilen house har även flera inspirationer från de olika dansstilarna som hiphop, afrikanskt, stepp, jazz och latinskt. House har hela tiden ett gung som går genom kroppen och ett härligt flyt när man rör sig.

Hype / Old School HipHop

Precis vad detta är Old School Hip Hop, tar er tillbaka till 60-80 talet då man bara älskade att dansa och ”jama” till den härliga hiphop musiken. Här lär ni er EXAKT vad hiphop är och ni får alla basic stegen som kommer få er att förstå alla de andra nya hiphop stilarna på ett helt annat bättre sätt sen. Den här klassen kommer få er super glada där de kommer kännas som att ni besökte SoulTrain eller en klubb där ni kan bara slappna av och ha kul medans ni lyssnar på alla de gamla klassikerna medans ni lär er en massa coola steg så som man gjorde på den tiden – RUNDMC, Mc Hammer, Salt n Pepa osv

Jazz

Jazzdans har ett afroamerikanskt ursprung som till en början utvecklades som sällskapsdans (swing och lindyhop). Jazzdansen utvecklades senare till en scenisk dans med teknik influerad av baletten. Idag är jazzen en internationell smältdegel som är i ständig utveckling och rörelse. Danstekniken är uttrycksfull och fysisk i sitt utförande med mycket rytm och musikalitet. Numera ses dansen i flera olika sammanhang, både i kommersiella samband med promotion, artister och shower, men även i scenkonstnärliga former framföra av danskonstnärer och kompanier.
Jazz i sin ”rena form” innebär mycket förflyttningar, låg tyngdpunkt, snabba ändringar i dynamik mellan hårt och mjuk, långsamt och snabbt samt stort och litet.

Modern Jazz

Samma beskrivning som under Jazz bara att här blandar vi alla stilarna inom jazz så som Modernt, contemporary, Lyrical, Musical och Jazz. Vi värmer alltid upp med modernt –Martha Graham style sen får ni en härlig mix av alla jazz elementen.

New School hiphop / Commercial Hiphop

Stilen kan sättas in i kategorin Hip Hop men saknar några viktiga element då man inte lägger mycket vikt på grooves och foundations och stilen har växt fram från dansstudiorna i LA och inte härstammar från gatan.

Det är en mer kommersiell stil än den riktiga Hip Hopen. Det är en ny och rolig stil som kan variera från gangster till smooth till nästan bara isolations.

Några kända namn och inspirations källor är: Lyle Beniga, Keone Madrid, Anthony Lee, CJ M.fl.

Poledance

Poledance är ett relativt nytt fenomen inom dans och fitness som spridit sig som en löpeld över hela världen. Med inspiration och influenser från andra träningsformer så som chinese pole, mallakhamb, gymnastik och konståkning, ger den en allsidig träning som kombinerar det tuffa och krävande från fitness med det sensuella och uttrycksfulla hos dans.Det är riktigt roligt och bygger upp styrka, uthållighet och ger dig självförtroende och utstrålning!

Popping

Popping är en old school hiphop stil som grundades i Californien och blev populär genom gruppen Electric Boogaloo. Många gämför även popping med robotdans. Stilen har många effekter så som waves, boogaloo, pop, slowmotion, ticking, isolations och slides. Vi kommer att få lära oss alla dessa element och ni kommer få en grundläggande bas i popping vart ni själva sen kan freestyla och våga gå in och battla med era kunskaper. Popping dansas till electrofunk och blev väldigt populär genom Michael Jackson.

Showdance

Showdance är en blandning av hiphop, jazz och balett. Stilen är väldigt Hollywood inspirerad och har sitt största fokus på show framträdaden. I showdance klassen arbetar ni med mycket häftig och populär pop musik och lär er hur man har den rätta utstrålningen, energin, uttryck och känsla på scenen. Kul klass där man kan njuta av musiken och släppa loss!

Showgrupp

Detta är en dansgrupp för dig som inte bara vill ta en vanlig dansklass utan även uppträda mer än bara på slutproduktionen. Här kommer du lära dig olika stilar såsom hiphop, afro och mycket mer. Med denna grupp kommer man uppträda på olika shower allt från stora till små. Vi vill sammanföra olika talanger och skapa en fantastisk dansgrupp men även framföra otroliga dansnummer. Du kommer att få möjligheten att finna nya kunskaper inom dans. Tillsammans, ledarna och elever emellan, hoppas på skapa nya vänskapsband och även teamwork. Vi vill att man ska kunna komma till denna gruppen och utveckla sig inom dans men även ha kul med varandra.

Showkidz

En dansstil där man dansar väldigt fritt och mixa väldigt mellan de olika dansstilarna som är populära just nu… För det mesta dansas det hiphop med en liten influens av afro, jazz eller showdance.
En rolig och fartfylld klass med massa energi.

Stomp/Step

Stomp eller Step som de kallas i USA är ett namn för en dansstil där fotrörelserna är viktigaste delen av dansen. Kropp och arm rörelser är väldigt begränsade och oviktiga. Detta är en dansstil där man gör musik genom stampningar med fötterna, klappning av händer eller klappar på olika kroppsdelar allt som gör ljud. Denna dansstil kan ses i kända filmen stomp the yard. Det är värt att ta denna klassen man skrattar och har kul när man lär sig hur mycket musik ens egen kropp kan göra. Kom och stompa loss genom kropprörelser och roliga ord / fraser man skriker ut. Massa lärorika moment, energi och glädje!

Streetdance

Samma beskrivning som hiphop. Streetdance är det svenska namnet för USAs hiphop.

Video class

Detta är en klass för dansare som vill bli bättre på att dansa för videoinspelningar. Vi kommer att variera mellan olika populära stilar och kommer därmed utvecklas i flera olika stilar. En perfekt klass för alla som vill utvecklas och utmana sig själva, både inom dansen och framför kameran!

Vouging

Whacking (punkin som det även kallas) är en streetdans stil som uppfanns inom den homosexuella klubbverksamheten i USA. Homosexuella män klädde sig till kvinnor och uppträdde denna powerfulla stilen med snabba och eleganta armrörelser. En stil som också oftast kunde ses i Soultrain. Voguing är en väldigt statlig stil som kom från house dansen. Den uppfanns i Harlem på deras ”ballroom scene”. I vouging använder man sig mycket av olika slags armrörelser & poser. Den spred sig ut i världen med hjälp av madonnas kända låt vogue. Skillnaden mellan dessa 2 stilar är att wacking blev populärt tidigt på 70-talet i ”west coast” genom disco musik, medan voguing blev populärt sent på 70-talet i ”east coast” genom house musik. Ni kommer få lära er båda stilarna och hur man kan röra sig fritt genom dessa stilar. Vi kommer även bygga rutiner där vi mixar dessa 2 stilar tillsammans.