Information och priser

Kurserna hålls i våra lokaler på Annedalsvägen 9 i Lund samt 54:ans lokaler på Föreningsgatan 54 i Malmö. För aktuella scheman med kurser se Lund och Malmö.

Alla våra event, arrangemang, aktiviteter och kurser är till för och öppet för allt och alla :)

Priser

Priset beror på hur många kurser man anmäler sig till. Ju fler kurser desto billigare per kurs! För obegränsat antal kurser gäller att du anmäler dig till 6 kurser, utöver det får du hoppa in i fler kurser i mån av plats.

Sommaren 2023

DANSPOLE
1 kurs i 5 veckor695 kr830 kr
2 kurser i 5 veckor1095 kr1420 kr
3 kurser i 5 veckor1545 kr1790 kr
obegränsat

dans & pole 5 veckor
2945 kr2945 kr
Crew 10 veckor

1 timme/vecka
1090 kr
Crew 10 veckor

2 timmar/vecka
2045 kr
Priser sommaren 2023

Hösten 2023

DANSPOLE
1 kurs (1 timme)1395 kr1645 kr
1 kurs (1 timme 15 min)1500 kr
2 kurser / 1 kurs (2 timmar)2290 kr2840 kr
3 kurser3295 kr3695 kr
4-6 kurser3745 kr
obegränsat

dans & pole
4050 kr4050 kr
Priser hösten 2023

Använd vårt anmälningsformulär för att anmäla dig till våra kurser.

Dropin

Kom och prova en kurs för 150 kr. Ingen föranmälan behövs. Se schemat för aktuella kurser.

Nivåer

 • Nyb = nyörjare, basic
 • Al = All levels, fungerar för nybörjare
 • Mellan = fortsättningsnivå
 • Av = avancerade
 • PN = professionell nivå, krävs mycket dans kunskap
 • Nytt/gång = Ny rutin i varje klass, ingen uppvisning

Övrig info

Ingen mat/tuggummi, föräldrar, vänner, släkt etc i danssalen. För barnklasser kan föräldrarna komma in och titta de sista 5 minuterna av klassen. Om man missar en klass och ska uppträda på avslutningsshowen så är det eget ansvar att ta igen vad man missat. Filmning av klasserna är strikt förbjudet om inte lärarna själv sagt att det är ok. Här kommer en lista med vilka sorts kläder som behövs för er klass:

Salsa, Burlesque, Ghetto Stiletto – tight klädsel och klackar, afrikanskt & magdans – valfri klädsel och barfota, Breakdance – valfri klädsel, gymnastiksko & knäskydd & mössa, Yoga & Pilates – tight klädsel och barfota, balett – tight klädsel & balettskor, jazz, modern jazz, contemporary – tight klädsel &jazz sko, strumpa eller barfota, deep stretch, stretch – tight klädsel & ett ca 2m långt rep/hopprep på deep stretch, poledance – short, barfota & valfri topp, alla övriga klasser – valfri klädsel och gymnastikskor

Info om poleklasser

 • Klasserna hålls i våra lokaler i Lund på Annedalsvägen 9. Klasserna har en helt egen sal med nio stänger och ett utbud av klasser från nybörjarnivå till mer avancerat.
 • Det finns möjlighet att komma och träna utöver lektionstid, om man inte har en egen stång hemma.
 • Utöver klasserna erbjuder vi även privatlektioner, möhippor, svensexor och andra tillställningar. Kontakta oss för mer information och bokning.

Klädsel

 • Poledance: När man dansar poledance behöver man mycket bar hud för att kunna hålla sig kvar på stången. Den bästa klädseln är korta shorts och sport-bh eller linne. Ju högre nivå man tränar på, desto mer bar hud behövs.
 • Pole choreo: Valfri klädsel som passar till Poledance. Det är även bra att ha ett par tjockare knästrumpor eller knäskydd för att skydda knäna vid koreografier på golvet.
 • Flexibility class: För bästa resultat och minskad skaderisk ska man vara riktigt varm i muskler och leder när man tänjer. Klädseln är valfri, men det rekommenderas att ha med sig långa byxor och en tjocktröja för att kunna hålla värmen genom hela passet.
 • Exotic Pole: På denna klassen jobbar du mycket på golvet men även på stängerna, därför är det bra att ha kläder så att du får grepp på stängerna, se klädsel ovan under ”poledance”. Utöver det är det viktigt att ha knäskydd eller något annat tjockt att ha över knäna. Som namnet beskriver kommer det jobbas mycket med att dansa i klackar, det är inget måste att ha klackar men har du inte det behöver du ha ett par strumpor, gärna en lite tjockare modell. Det går bra med vilka klackar som helst (de ska vara rena) men de vanligaste klackarna som används i poledancevärlden är så kallade pleasers som finns att köpa på skofeber.se som vi har samarbete med, för mer info om detta vänligen maila till pole@newyorkdance.se. Då denna klassen kommer vara lite mer åt den klassiska poledancens håll som är mer sensuell än våra andra klasser så får du gärna ha på dig kläder därefter, det är dock absolut inget måste – det viktigaste är att du är bekväm i de kläderna du har på dig.

Att tänka på

 • Använd inte handkräm eller body lotion samma dag som du ska dansa poledance. Det blir väldigt svårt att få grepp när man är insmord och det är inte bra för stängerna.
 • Ta gärna med en vattenflaska så att du orkar hela passet.
 • Ta av alla smycken innan klassen börjar då dessa kan skada både dig som dansar och stängerna.
 • För att få dansa pole hos oss ska du ha fyllt 15 år, är du under 18 år behövs målsmans godkännande. Det finns ingen övre åldersgräns för att få gå våra klasser, det är aldrig för sent att börja!
 • Följ oss på Instagram under @poledancenyd och använd gärna hashtaggen #poledancenyd då du lägger upp bilder eller filmer på Instagram.
 • Gilla vår Facebooksida ”NYD Poledance Lund” för att få ständig uppdatering av vad som händer på dansskolan.
 • Ni som är anmälda till en klass får gärna ansöka om att bli medlemmar i gruppen ”Poledanceinfo NYD” på Facebook. Där delger vi viktig information som kan vara bra att ta del av.